Összefoglaló

Projekt címe: Halmajugra Község orvosi eszköz beszerzése

Halmajugra Községi Önkormányzat Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Orvosi eszköz – 2020 című, MFP-AEE/2020 kódszámú pályázati kiírásra, 2020.04.23-án benyújtott, 3077828436 iratazonosító számon nyilvántartott pályázatának vizsgálata megtörtént. A pályázat megfelelt a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, ezért 2 983 559 Ft, azaz kettőmillió-kilencszáznyolcvanháromezer-ötszázötvenkilenc forint támogatásban részesült. A támogatási intenzitás: 100%.

Projekt rövid összefoglalója:

 

A pályázattal megvalósult az egészségügyi alapellátás helyi igényekhez igazodó, magasabb színvonalú biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése. A projektben a települési háziorvos feladatának ellátásához a kizárólag állami finanszírozású, közfeladatot ellátó orvosi rendelők működéséhez szükséges orvosi eszközök kerültek kiválasztásra.

A Projekt műszaki-szakmai tartalmának, eredményeinek, hatásainak, indokoltságának részletes bemutatása:

Halmajugra település lakosságának általános egészségügyi állapota az átlaghoz képest rosszabb. Különösen magas a népességen belül a daganatos, szív-és érrendszeri problémákkal, cukorbetegséggel, asztmatikus- és egyéb légúti megbetegedésekkel küzdők aránya. Mindezt még nehezíti, hogy a lakosság jelentős része alacsonyan képzett, hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű, így orvosi vizsgálat céljából más településre, környező városokba való átjutás, vagy a magánrendeléseken történő vizsgálatok, szűrések elvégeztetésére nincs lehetősége. Ezen okokból a pályázat célja a települési háziorvosi egészségügyi alapellátás megerősítése, eredményességének és

hatékonyságának javítása, a háziorvosi szolgáltatás és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklése. A szakmai tartalom, azaz a beszerzett eszközök és azok darabszáma a helyi igényekhez igazodó hiánypótló beszerzés.

A háziorvosi ellátás/szolgáltatás fejlesztése a település közép és hosszú távú terveiben is alapvető fontosságú fejlesztendő megjelöléssel szerepel, az Önkormányzat gazdasági programjának is részét képezi.

 

A projekt keretében beszerzésre kerültek a következő orvosi eszközök:

  • Spirométer
  • CRP analizátor
  • PSA Reader készülék és tartozékai
  • Transztelefonikus EKG
  • Boka-kar index meghatározását biztosító automatizált készülék
  • számítógép nyomtatóval és internet hozzáféréssel
  • nyomtató
  • mobil internet

 

A projekt megvalósításának támogatási szerződés szerinti tervezett kezdete: 202.07.01.

A projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2020.12.01.

A pályázat elszámolásra benyújtásra került: 2020.10.07.

 

 

Written by admin.halmajugra